Pekka Sartola, S.O.S Avuksesi huuda minua
Ajanteos Kustannus Oy, 2017

Kirjan nimi S.O.S. nousee hätähuutona nykyisen maailman tilanteesta. Aluksi Pekka Sartola läpi moraalisen, henkisen ja hengellisen kaaoksen taustalta löytyvät uskonnot, lisääntyvät harhaopit ja monia kiehtovat eksyttäjät paljastaen niiden todelliset kasvot. Sen jälkeen hän pureutuu läntisen kristikunnan ja Israelin yhä vaikeammaksi käyvään suhteeseen. Käyttämättä silkkihansikkaita ja sortumatta poliittisesti korrektiin hyssyttelyyn hän paljastaa asioita, joista mediassa ei tavata kertoa. 

Kaiken sanomansa hän perustaa tiukasti Raamattuun ja todennettaviin tapahtumiin.  Kirja tarjoaa hätkähdyttävää tietoa YK:n ja UNESCO:n toimista, Roomalaiskatolisen kirkon todellisista vallankäyttäjistä, islamista, palestiinalaisesta korvausteologiasta sekä lännen kirkkojen ja median sinisilmäisyydestä.  Kaaoksen keskeltä tulevaisuuteen katsova kirja on samaan aikaan sekä vahva kannanotto että mainio opas maailman suurista uskonnoista, kulteista ja harhaopeista kiinnostuneille.

Reijo Telaranta
Talousneuvos
Sastamala
Kaija ja Reijo Telarannan kotisivut

 

Seuraavassa otteita teoksen esipuheesta.
Käsissäsi on Pekka Sartolan uusin teos, joka vie lukijansa keskelle aikamme mullistuksien ja tulevaisuuden arvaamattomien tekijöiden maailmaan. Yksi osoitus tästä on tämän vuoden elokuussa lehdissä julkaistu uutinen maassamme näkyneestä ”taivaallisesta” ilmiöstä: paksun pilviverhon keskelle oli ilmestynyt ympyrän muotoinen täysin kirkas sininen alue. Lehtien uutisoinnin ja ihmisten kokemuksia kuvastava tulkinta asiasta oli: onko tämän maailmanlopun merkki?

Sartola teos käsittelee tyhjentävästi aikamme tärkeimpiä harhaoppeja. Niiden esittely perustuu näiden ilmiöiden omien kirjoitusten ja näkemysten asialliseen ja todenmukaiseen tuntemukseen. Mitään ”mutu” tietämistä ei kirjassa esiinny. Roomalaiskatolisen kirkon opetusten mukaan ottaminen saattaa oudoksuttaa lukijaa mutta myös tämän kirkon opetukset ovat heidän omien oppiensa mukaisia ja siksi niiden arviointi syytä kuulla.

Palaan kirjan tekijään. Olen lukenut – ehkä yhtä lukuun ottamatta – kaikki Sartolan kirjat. Toistuva ja vilpitön kokemukseni on, että Pekka Sartola on ehdottoman luotettava sekä Raamatun tuntija, että aikamme ilmiöiden tulkitsija. Hänen kirjoissaan nämä yhdistyvät selkeällä ja kiihkottomalla tavalla. Kirjan ilmestymisen ajankohtaisuus on tälläkin kertaa hämmästyttävää. Ehkä lukija voi nähdä joidenkin kirjan sisältämien tapahtumien jo toteutuneen (katso kirjan viimeistä lukua).

Teoksessa tilaa saa myös kysymys Israelista ja sen asemasta Jumalan suunnitelmassa. Pieni maa, joka on jokapäiväisten uutisten keskuksessa ja kasvavan vihan kohteena. Sartola vastaa kysymykseen, miksi Israel on edelleen valittu kansa ja miksi sitä pitää siunata. Lue tämä osio huolella.

Sartolan teos käsittelee siis harhojen vaarallista todellisuutta, Lähi-idän tilannetta, pyrkimystä yhden kaikki uskonnot yhdistävään maailmauskontoon mutta ennen kaikkea sitä, että tämä maailma kaikista kriiseistä, onnettomuuksista ja väkivallasta huolimatta on Jumalan käsissä. Teoksen kieli on paikoin vahvaa ja lukijalle outoa, mutta se on totta!
Jumala ei näitä synkkiä asioita aiheuta mutta Hän sallii ne. Jeesuksen oma puhe esimerkiksi tuomiosta tai jopa kadotuksen todellisuudesta ei ole kadonnut mihinkään. Se on osa Raamatun ilmoitusta eikä meidän vallassamme ole sitä poistaa eikä valita vain sitä, minkä itse kukin voi hyväksyä.

Vanhan testamentin aikana profeetan ainoa tehtävä ei ollut kertoa tulevaisuudesta vaan julistaa kuulijoille Jumalan lain määräyksiä, parannuksen tekemistä ja elämistä tämän mukaisesti. Sartolan teoksen nimi on hätähuuto. Se on samanaikaisesti rukous ja vakava herätyshuuto maamme kristityille. Tämän pyynnön jaan täysin Sartolan kanssa. Siis rukoilkaamme, odottakaamme aktiivisesti ja olkaamme valmiit, kun Herramme aika on ja kutsu herätyksen työmiehiksi kuuluu! Jumala tarjoaa aina mahdollisuuden kääntyä enne tuomioittensa toteutumista!

Juhani Peltonen
rovasti


Tilaa kirja