Untitled Document  

Minä käsken sinua GOOG!
Pekka Sartola

Asetelmat Lähi-idässä ovat muotoutumassa vauhdilla sellaisiksi, jotka voisivat ennakoida Hesekielin kuvaamaa, tulevaa Googin sotaa.

Venäjä/Goog on jo asemissa Syyriassa, Turkki on loitontumassa Natosta ja samalla lännen vaikutuspiiristä, Iran on valmis iskemään Israeliin! Myös Hizbollahilla, Libanonin puolella, on valmiina yli 100.000 ohjusta ja rakettia suunnattuna Israeliin.

Miten vielä edessäoleva Ps. 83 sota sijoittuu tähän kuvaan? Mikä on Brexitin vaikutus lopun aikojen palapeliin? Rabbien ennustukset lopun ajoista, Mes siaan tulemuksesta, Kolmannesta Temppelistä ja riemuvuodesta 5777, käyvät entistä kuumempina Israelissa.

Miten USA ja Eurooppa, NATO ja mahdollisesti tuleva Euroopan Liittovaltio sijoittuvat eskatologiseen kokonaiskuvaan? Miten ISIS ja sen tavoitteet kalifaatista sijoittuvat Raamatun profetioihin?

Pekka Sartolan kirja tarjoaa henkeä salpaavan jännittävän matkan Googin sodan kokonaiskuvan tapahtumiin. Samalla kirja auttaa lukijaa sijoittamaan tämä profeetallinen tapahtuma mittaviin, maailmoja koskettaviin kehyksiin - unohtamatta Suomen itärajan siltoja Googin maahan. Leo Meller.

Tämän ajankohtaisemmaksi ja jopa pelottavan tarkasti ajan hermolla olevaksi, mikään kirja tuskin voi enää tulla. Reijo Telaranta.

Vaikka Pekka Sartolan tuotannossa on näitäkin aiheita sivuttu useasti, on hän löytänyt jälleen uusia, huikean mielenkiintoisia, jopa jännittäviä näkökulmia. Ne avartavat ymmärrystämme niin aikaan jota elämme, kuin niiden soveltumista Raamatun viitekehyksiin. Siksi tämän kirjan sanoma ei kuitenkaan pelota, se on lopultakin hyvin lohduttava.

ISBN 978-952-702-710-3
à 25,00 € (sis. alv 10%)
Nidottu, 288 s.
Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki

Sinä päivänä Jerusalemissa
Pekka Sartola

Olosuhteet Lähi-idässä ja Israelissa tiivistyvät vääjäämättä kohti Raamatussa kuvattuja lopun aikojen äärimmäisen merkittäviä tapahtumia. Aikain merkit ovat kiistattomat ja niiden tasalla pysyminen antaa selkeän kuvan etenkin Israelin ja Jerusalemin merkityksestä vielä täyttymättömien profetioiden polttopisteessä.

Ihmiskunta on suurten tapahtumien kynnyksellä. Väkivaltaisuudet Lähi- ja Keski-Idässä ovat nekin osa profetioiden ilmoittamaa tulevaisuuden kokonaiskuvaa. Niitäkin merkittävimpiä ovat muun muassa:

Jerusalemin Kolmas Temppeli. Liitonarkin salaisuus paljastumassa. Verikuut ja Raamatulliset aikakoodit. Juutalaisten juhlapyhät aikain merkkeinä. Muinainen Persia – nykyinen Iran. Nooan päivät nykyajassa. Vatikaanin salaiset ennustukset, onko nykyinen paavi jo viimeinen, eli Petrus Romanus? Miten Israel selviytyy lopun aikojen kurimuksessa, profeetta Sakarjan tavoin – Sinä päivänä Jerusalemissa? Siinä vain pieni osa tämän mielenkiintoisen, jopa huikean jännittävän kirjan sisällöstä.

ISBN 978-952-7027-09-7
à 25,00 € (sis. alv 10%)
Nidottu, 272 s.
Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki

Tuon heidät takaisin
Pekka Sartola

Israelin kymmenen kadonnutta heimoa. Heistä on puhuttu jo vuosisatoja, missä he ovat, miksi he ovat joutuneet erilleen kahdesta muusta heimosta. Milloin he joutuivat lähtemään omaan diasporaansa? Missä he ovat nyt ja minkä nimisinä kansoina? Onko heitä Pohjoismaissa ja myös Suomessa? Milloin heidät palautetaan takaisin isiensä maahan, vai onko se jo tapahtunut?

Joosefin kuninkaallinen sauva ja Juudan valtikka. Miten ne liittyvät yhteen ja mikä niitä erottaa. Miksi useat Raamatussa mainitut esikoispojat eivät saaneetkaan heille kuuluvaa esikoisen siunausta? Miten Efraimin ja Manassen heimot liittyvät USA:an ja Iso-Britanniaan? Mikä on Danin heimon kohtalo? Miksi Dan puuttuu Ilmestyskirjassa mainituista Israelin heimojen luettelosta? Mikä erityistä liittyy Joosefin poikiin Manasseen ja Efraimiin? Miksi Jerusalemin Temppelivuori on nyt noussut tänään erääksi Lähiidän kuumimmaksi puheenaiheeksi? Ja paljon muuta mielenkiintoista ja yllättävää myös lopun aikojen profetioiden näkökulmista.

ISBN 978-952-702-707-3
à 25,00 € (sis. alv 10%)
Nidottu, 253 s
Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki

 

Myths and Facts
Pekka Sartola

Anyone who wants to form an opinion on the continuing disputes that prevail in the Middle East, particularly between Israel and the Palestinians, should read this book. The arguments presented must fi rst be carefully weighed up, documents examined and only then should conclusions be drawn. Things are not always what they seem.

Israel’s position as a state is not, as is generally thought, based on the UN’s Partition Plan for Palestine (Resolution 181) of 29 November 1947. More specifi cally and looking from a perspective of international law, the grounds for the legal claims of the Jewish people for their own national home are based on the San Remo resolutions of the League of Nations on 25 April 1920, the Mandate for Palestine of 24 July 1922, and Article 80 of the UN Charter of 24 October 1945. These documents on their own form a basic contract of freedom for the Jewish people and the right of Israel to proclaim an independent state. These basic rights have never been repealed in law.

ISBN 978-952-702-700-4
Price 20,00 €

Kuin kotkan siivin
Pekka Sartola

Israelin kansan hämmästyttävä kotimatka kautta aikojen. Ihmeet ja merkit ovat seuranneet heitä niin Raamattuun tallennettuina kuin myös uudemman ajan historian kirjoihin kirjoitettuina. He ovat todella saaneet vaeltaa kuin kotkan siipien alla, niin hyvässä kuin pahassakin.

Sisällysluettelossa mm: Exodus, lähtö Egyptistä. Punaisen Meren ylistys- missä ja miten? Kadonnut Liitonarkki – mitä tiedämme siitä? Hanukka-juhla, makkabealaisten syntyvaiheet. Beetlehemin tähti – Jeesuksen syntymän ajankohta. Golgata – myyttejä ja faktoja. Masada, juutalainen murhenäytelmä. Diaspora – hajaannus ja myytti Palestiinasta. Tapaus Alfred Dreyfuss ja Theodor Herzl – modernin juutalaisvaltion syntytapahtuman taustahahmot. Kuka oli Arabian Lawrence? Suurmufti Amin el-Husseini ja natsit. Holokausti – ihmiskunnan häpeätahra. Israelin itsenäistyminen. Sotien ihmeet – eloonjäämistaistelut vailla vertaa. Raoul Wallenberg ja Oscar Schindler – oikeamieliset ihmiset. Vaikutusvaltaisia juutalaisia kautta aikojen – Montefi orit, Rotschildit, Guggenheimerit, Rockefellerit, Wallenbergit, Oppenheimer – De Beers ja monia muita niin viihdemaailman kuin talouselämänkin vaikuttajia. Israelin uudet energialöydöt – merkkejä profetioiden täyttymisestä? USA vastaan Israel – uskomattomia yhteensattumia. Jännittävä ja huikean mielenkiintoinen kooste tapahtumista ja ihmisistä niiden takana.

Kirjoittaja Pekka Sartola on valittu v. 2009 Suomen parhaaksi kristilliseksi kirjailijaksi.

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Otava 2013 Sidottu, noin 350 s.
ISBN 978-952-99597-9-2
Ovh. 25,00 €
Nyt erikoishintaan 25,00 € sisältäen postimaksun (norm.4,00 €)

PAINOS LOPPU!

Miksi tästä ei puhuta?
Pekka Sartola

Tänään jos milloin on erittäin tärkeää tiedostaa ne tosiasiat, joiden ympärillä vaatimukset niin Israelin maasta, sen rajoista, asutuksista ja ennen kaikkea Jerusalemista, liikkuvat. Mediassa toistetaan jatkuvasti palestiinalaisten oikeuksia ja Israelin tekemiä vääryyksiä, viitataan YK:n yleiskokouksen päätöksiin ja kansainväliseen lakiin ja ihmisoikeusrikkomuksiin. Tässä teoksessa tuodaan esille juuri nämä em väittämät, osoitetaan aukottomasti että Israelilla on ehdoton kansainvälisoikeudellinen asema maahan jossa he nytkin asuvat, he eivät ole valloittaneet palestiinalaisten maata, he eivät ole laittomia miehittäjiä ja Jerusalem on kiistatta heille jo historiankin perusteella kuuluva pääkaupunki.

Useat asiantuntijat, mm kansainvälisen oikeuden tohtorit, tuomarit, YK:n päätöslauselmien alkuperäiset laatijat, International Court of Justice, Kansainvälinen Oikeusistuin ja eri neuvottelujen päätöslauselmat ovat nyt esillä sisältönsä alkuperäisessä tarkoituksessa. Ne osoittavat meille kuinka hatarilla perusteilla ja väärin motiivein Israelia vaaditaan myöntymään vaatimuksiin jotka loukkaavat heidän alkuperäisiä ja edelleen voimassa olevia lakisääteisiä, kuin myös historiallisia oikeuksiaan.

Luodaan katsaus Israelin raamatulliseen historiaan, hajaannuksen aikaan ja natsiaikaan. Näiden tosiasioiden vastapainoksi katsotaan myös mitä vastapuoli, siis uskonto nimeltä islam, sanoo mm heidän oikeudestaan Jerusalemiin ja mihin se perustuu. Uskonnon merkitystä vähätellään yleisesti, eikä vähiten juuri tänä aikana, jona se on kuitenkin se kumpaakin osapuolta motivoiva voimalähde, perustus jonka varaan vaatimukset on rakennettu ja toiveet asetettu. Islam vastaan juutalaisuus, islam vastaan kristinusko, kaikki uskovat omaansa kuin vuoreen mutta, yhtä selvää on että eivät kaikki voi olla samaan asiaan liittyvien eriävien näkemystensä kanssa oikeassa. Lue ja tee omat johtopäätöksesi!

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Bookwell Oy, 2013 Nidottu, noin 160 s.
ISBN 978-952-99597-8-5
Ovh. 20,00 €

 

Näkymätön maailma
Pekka Sartola

Se mitä kykenemme havaitsemaan aistiemme välityksellä on vain pieni osa olemassa olevaa todellisuutta. Näitä näkymättömän maailman piirissä toimivia erilaisia olentoja ja hahmoja kutsutaan pääasiassa enkeleiksi ja heidät jaotellaan yleisesti kahteen ryhmään: Valkeuden enkelit ja toisena ryhmänä Langenneet eli Pimeyden enkelit. Tässä kirjassa etsimme vastauksia heitä koskeviin mielenkiintoisiin kysymyksiin, mm. seuraaviin.

Keitä enkelit ovat? Miksi ja milloin heidät on luotu? Kuinka paljon heitä on? Voimmeko nähdä heitä, puhua heidän kanssaan, saada heiltä tietoa tulevaisuudesta? Mitä Raamatun ulkopuoliset lähteet kertovat enkeleistä? Miksi on sekä hyviä että pahoja enkeleitä? Ovatko enkelit kuolemattomia? Kuka on aivan erityisesti mainittu Herran enkeli? Entäpä sitten Mikael – Israelin kansan suojelusenkeli.

Keitä olivat ”Jumalan pojat” ja ihmisten tyttäret? Kenen kanssa Jaakob painiskeli? Onko lapsilla omat suojelusenkelinsä? Kenet Gideon oikein tapasi? Mitä ovat demonit, riivaajat ja kummitukset? Mitä tapahtui kun Saul kohtasi Een-Doorin noitavaimon? Onko enkeli maailmassa erilaisia arvoasteita? Tekevätkö enkelit, niin hyvät kuin pahatkin, ihmeitä? Miksi noituus ja salatieteet ovat niin suosittuja nykyään?

Kolmas tämän teoksen suurista lukukappaleista käsittelee aihetta Mitä meille tapahtuu kuollessamme ja ennen muuta, mitä sen jälkeen? Onko enkeleillä osuutta kuoleman jälkeisiin tapahtumiin? Tällaisten kysymysten eteen lukijan vie vuonna 2009 TV7:n katsojaäänestyksessä Suomen parhaaksi kristilliseksi kirjailijaksi äänestetty pastori-kirjailija Pekka Sartola. Näkymätön maailma on hänen kirjallisen tuotantonsa 16. teos.

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Otavan kirjapaino, 2012 Sidottu, yli 350 s.
ISBN 978-952-99597-7-8
Ovh. 25,00 €

Seitsemän sinettiä
Pekka Sartola

Lähi-itä muutosten kourissa. Olemmeko me näkemässä tuhansia vuosia vanhojen profetioiden toteutumisen? Mitä Raamattu puhuu näiden tapahtumien kautta niin seurakunnalle kuin Israelillekin?

Ilmestyskirja avautuu tänään aivan uudella tavalla valottaen meille sanomia jotka nivoutuvat hämmästyttävällä tarkkuudella viime aikojen tapahtumiin arabi- ja islamilaisessa maailmassa.

Pekka Sartolan 15. teos SEITSEMÄN SINETTIÄ on katsaus vielä edessäpäin olevien toteutumattomien profetioiden välittämään viestiin ja tulkitsee samalla Raamatun muuta ilmoitusta haastaen kristittyjä tutkimaan aikaa jossa elämme.

Lähi- ja Keski-Idän islamilaisten valtioiden poliittisten voimasuhteiden muutos radikaalimpaan suuntaan tuo väistämättä mahdollisuuden seuraavasta sodasta. Mitä Raamattu on ilmoittanut siitä jo tuhansia vuosia sitten? Miten kaikki tämä liittyy seurakuntaan ja tulevaan antikristilliseen aikaan? Olemmeko me se sukupolvi joka saa todistaa Herramme paluuta edeltävien tapahtumien toteutuvan? Kysymyksiä jotka ovat nousseet mieliin aivan uudella tavalla ja vain muutamien viime kuukausien tapahtumien seurauksena. Ilmestyskirjan sanoma tulee tänään ajankohtaisemmaksi kuin milloinkaan edeltävien vuosikymmenten aikana. Taistelu Jerusalemista on jo alkanut, tuo kaupunki joka on ihmiskunnan historian tärkein ja jonne myös lopun aikojen tapahtumat tulevat paljolti keskittymään.

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Otavan kirjapaino, 2016 Sidottu 368 s.
ISBN 978-952-7027-11-0
Ovh. 25,00 €
2. painos

Siionin kyynel
Pekka Sartola

Lähi-idän vaarallisimmat terroristit saavat käsiinsä erän äärimmäisen vaarallista VX-hermokaasua, joka vapautuessaan ilmaan voisi surmata joukoittain ihmisiä. Hanke paljastuu mutta samalla alkaa kilpajuoksu aikaa vastaan, jossa panoksena on estää tuhansien viattomien ihmisten kuolema.

Maaliskuun puolivälissä 2010 Jerusalemissa vihittiin uudelleen käyttöön jo kahdesti aikaisemmin tuhottu vanha Hurvan synagoga. Myös se liittyy terroristien suunnitelmiin ja joukkotuhoaseen käyttämiseen ja tuo mukaan voimakkaan uskonnollis-poliittisen latauksen. Tapahtumat liikkuvat kirjailijan tyylille ominaisella tavalla vauhdikkaasti ja asiantuntevasti niin Syyriassa, Libanonissa, Sveitsissä, Dubaissa, Sudanissa kuin myös beduiinien parissa Siinailla. Ne huipentuvat Jerusalemissa Temppelivuorella ja Länsimuurilla käytävään henkeäsalpaavan jännittävään loppunäytökseen.

Tämän kirjan myötä kirjailija vastaa jälleen kysymykseen: voiko koskettavan hengellisen sanoman sisältävä kirja olla samalla jännittävä ja mukaansatempaava. Pekka Sartola osoittaa kiistämättömän kirjallisen lahjakkuutensa tämäntyyppisen uuden tyylin edelläkävijänä. Ensimmäiset arvioijat sanovat Siionin kyyneleen olevan parasta mitä he ovat hänen tämän tyylisuunnan tuotannostaan milloinkaan lukeneet.

Tihenevän jännityksen rakentajana ja vauhdikkaan toiminnan kuvaajana Pekka Sartola kuuluu kansainvälisestikin arvioiden kirjailijoiden kärkijoukkoon. – Talousneuvos Reijo Telaranta TV7

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Otavan kirjapaino, 2010 Sidottu 375 s.
ISBN 978-952-99597-5-4
Ovh. 20,00 €

Tilaa

Kaappaus
Pekka Sartola

Heinäkuussa 2009 kaapattiin Itämerellä venäläisomistuksessa ollut rahtialus Arctic Sea. Se oli puutavaralastissa matkalla Pietarsaaresta Bejaiaan, Algeriaan. Kaappaus ja sen jälkeiset tapahtumat saivat lähes koko maailman huomion osakseen. Mutta mitä tapahtui ennen kaappausta?

Mitkä olivat syyt jotka, johtivat siihen, että Venäjä käynnisti Atlantilla tiedustelusatelliittien, useiden sota-alusten ja ydinsukellusveneiden voimin suoritetun mittavan etsintä- ja pelastusoperaation? Oliko kyse vain puutavaralastista, vai oliko aluksen lastiruumassa piilossa jotakin, jota ei mistään hinnasta voitu päästää julkisuuteen?

Tässä kirjassa etsitään vastauksia kysymyksiin: mikä oli Iranin rooli tapahtumien taustalla? Maa tarvitsi välttämättä torjunta­ohjuksia Israelin mahdollisen iranilaisiin ydinaselaitoksiin kohdistuvan iskun varalle. Mitä tekemistä Al Qaedalla oli pelissä? Entä mikä oli Israelin ulkomaantiedustelupalvelu Mossadin osuus tapahtumien kulkuun? Mitä tekemistä Suomen Säteilyturvakeskuksella oli Arctic Sea:n lastin kanssa?

Tapahtumat liikkuvat vauhdikkaasti ja johdonmukaisesti Keski- ja Lähi-Idässä, Espanjassa ja Baltian maissa. Ne huipentuvat uskomattomaan loppunäytökseen Atlantilla, Kap Verden saarten lähistöllä, ja lukija joutuu väistämättä kysymään itseltään: olisiko kaikki sittenkin käynyt juuri näin?

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Sidottu 346 s.
ISBN 978-952-475-410-1
Ovh. 20,00 €

Tilaa

Pyhä Sota Pyhästä Maasta
Pekka Sartola

Taistelu Pyhän Maan omistuksesta on jatkunut jo yli 3500 vuotta. Se jatkuu edelleen ja mielipiteet sekä asenteet kärjistyvät jatkuvasti tuoden mukanaan uusia ja yhä kiivaampia yhteenottoja. Mutta miksi tuo pieni maa on niin tärkeä ja mitkä voimat ovat yhä uudelleen ja uudelleen vaatimassa sitä omakseen?

Tässä kirjassa käydään läpi niin juutalaisen kansan historiallinen kronologia, heidän vaatimustensa oikeutus kuin sitä vastustavien voimien lähtöasetelmat. Muutamia merkittävimpiä sekä muinaisen että nykyhistorian henkilöhahmoja, sodat, alijat niin mandaattiajalta kuin sen jälkeenkin. Kirja on ainutlaatuinen katsaus historiaan ja nykyaikaan ja valottaa Israelin kansan historiallisia ja uskonnollisia vaiheita luoden samalla selkeän kuvan siihen pohjattomaan vihaan, jolla heidän oikeutuksiaan maahan yritetään mitätöidä.

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Gummerus, Jyväskylä 2009 Sidottu 376 s.
ISBN 978-952-99597-4-7
Painos loppu!


TOP SECRET
Katsaus tiedustelun, terrorismin ja vakoilun maailmaan
Pekka Sartola

Lähi-itä on tämän päivän terrorismin ja kasvottoman väkivallan polttopisteessä, useimmiten kyseessä on Israelin ja palestiinalaisten sovittamattomalta vaikuttava konflikti. Vuosituhantisen olemassaolonsa ajan Israel on joutunut sotimaan, taistelemaan oikeudestaan olla olemassa ja asua heille luvatussa maassa. Aina heitä on myös yritetty estää näissä tavoitteissa, niin aseellisesti, poliittisesti kuin muillakin keinoin.

Keitä he oikein ovat? Kutka haluavat tuhota juutalaisvaltion? Mitkä voimat ja taustatekijät ovat vaikuttaneet vuosisadasta, jopa tuhannesta toiseen tavoitteenaan valloittaa Israel ja hävittää juutalainen kansa. Tässä kirjassa tarkastellaan terrorismin luomaa uutta uhkakuvaa myös länsimaista sivilisaatiota ja yhteiskuntajärjestelmää kohtaan, sekä etsitään vastausta siihen mitkä ovat myös terrorismia käyttävän islamin lopulliset tavoitteet.

Keitä he ovat tänään? Keitä ovat nykyiset filistealaiset, assyrialaiset, meedialaiset ja persialaiset, ja minkälaisia vastavoimia heitä vastaan on jouduttu luomaan ja minkälaisia aseita ja varusteita kehittämään. Keitä ovat tämän päivän soturit ja vakoilijat ja mitä on tullut jousien, nuolien ja linkojen, kilpien, keihäiden ja miekkojen tilalle.

Top Secret on Pekka Sartolan 11. kirja, häntä pidetään hyvin yleisesti eräänä maamme eturivin asiantuntijoista niin Lähi-Idän, islamin, Israelin kuin terrorismin ja tiedustelun alueilla. Top Secret on kirjoitettu osaksi romaanimuotoon, sen ja runsaan kuvituksen ansiosta tuloksena on jännittävä ja erittäin mielenkiintoinen katsaus tämän päivän Lähi-Idän tiedustelun, terrorin ja vakoilun maailmaan. Mukaan on mahdutettu myös vakoilijoita, vakoiluklassikoita ja salaisia operaatioita vuosien varrelta.

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Otavan Kirjapaino, Keuruu 2008 Sidottu 352 s.
ISBN 978-952-99597-3-0
Ovh. 20,00 €

Tilaa

MILLENNIUM - tuhat rauhan vuotta
Pekka Sartola

Tämän teoksen aihe on eräs kristikuntaa useaan leiriin jakavista suurista opillisista kysymyksistä. Onko kyseessä vain utopia, väkevä kielikuva vai vakavasti otettava raamatullinen tosiasia? Kirjassa etsitään vastauksia muun muassa näihin sekä moniin muihin samaan aihepiiriin liittyviin ja sitä sivuaviin kysymyksiin.

Teos on todellinen arkojen ja vaikeiden kysymysten tietopaketti, jossa kirjailija on nostanut tarkasteltaviksi sellaisiakin kysymyksiä, joista uskalletaan harvemmin puhua saati sitten kirjoittaa.

Sisällöstä muun muassa:

 • Millennium- ja Messias-ennustukset VT:ssa
 • Herran päivä – Messiaan päivä
 • Israel Jumalan suunnitelmassa
 • Ilmestysmaja ja Liitonarkki
 • Danielin eskatologiset profetiat
 • Seurakunta Jumalan suunnitelmassa
 • Israelin kadonneet sukukunnat
 • Seurakunnan tempausoppi
 • Kristuksen tuomioistuin
 • Mitä Raamattu sanoo Pyhän Hengen pilkasta?
 • Kolmas ja neljäs temppeli
 • Ensimmäinen ylösnousemus
 • Elämän kirja jne.

Myyttejä vai totta:

 • Torinon käärinliina
 • Graalin malja
 • Juudaksen evankeliumi
 • Kabbala, juutalainen salatiede
 • Gematria
 • Neturei Karta jne.

Ajankohtainen Lähi-itä:

 • Israel ja sen naapurit
 • Joukkotuhoaseet
 • Terrorismi aseena
 • Eksytykset tulevat
 • Antikristillinen aika jne.

Vain pieni osa kirjan sisällöstä jonka sanoma on ajankohtaisempi kuin huomispäivän sanomalehti, mukana myös erittäin mielenkiintoinen ja valaiseva kuvaliite. Mihin maailma on menossa? Minkälaisen kuvan Raamattu antaa ihmiskunnan tulevaisuudesta, onko edessämme vain maailman ajan loppuun asti jatkuva sotien ja väkivallan kausi? Vai sittenkin Millennium – tuhat rauhan vuotta?

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Otavan Kirjapaino, Keuruu 2007 Sidottu 384 s.
ISBN 952-99597-0-2
Ovh. 20,00 €

Tilaa

ISLAM - ystävä vai vihollinen?
Katsaus islamiin
Pekka Sartola

Rohkea ja kysymyksiä herättävä uutuuskirja ISLAM - ystävä vai vihollinen? kuuluu jokaisen aikaansa seuraavan kristityn lukemistoon. Kirjailija ammentaa pohdittavaa niin Koraanista kuin Raamatustakin peilaten niitä historiaan ja tähän päivään.

Pekka Sartolan Lähi-itä-sarjan yhdeksäs teos on vahvaa ja dokumentoitua kerrontaa Koraanin ja hadithien todellisesta opetuksesta ja siitä, millä tavoin ne ohjeistavat muslimia suhtautumaan muihin uskontoihin. Vuosien tutkimustyö nyt kirjana, joka käsittelee mm. seuraavia aiheita:

 • Mitä on uskonto ja oppi nimeltä islam?
 • Mitä se todella opettaa ja miten se ohjeistaa muslimia toimimaan uskontonsa hyväksi?
 • Onko islam sodan vai rauhan, suvaitsevaisuuden vai väkivallan uskonto?
 • Koraani vai Raamattu?
 • Allah vai Raamatun Jumala?
 • Jeesus vai Muhammad?

 

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 2006 Sidottu 368 s.
ISBN 952-99597-1-0
Painos loppu!

SCORPION-suunnitelma
Vakoilutrilleri
Pekka Sartola

SCORPION-suunnitelma on Pekka Sartolan kirjallisen tuotannon kahdeksas teos, vakoilutrilleri jossa pelinappuloina ovat ydinfyysikko ja hänen perheensä, Libyan ydinasehanke ja ohjusisku Dimonaan, Israelin ydinaselaboratorioon. Scorpion-suunnitelma on taitavasti rakennettu, erittäin mielenkiintoisesti kirjoitettu ja uskomattoman jännittävä aina loppuhuipennukseensa saakka.

Joulukuussa 2003 Irakin diktaattori Saddam Hussein löytyi maakuopasta Tikritin kaupungissa ja antautui USA:n joukoille. Vain viikkoa myöhemmin Libyan itsevaltias johtaja Muammar Gadhafi ilmoitti maansa luopuvan vapaaehtoisesti kaikista joukkotuhoaseista ja niiden kehittelystä. Näitä kahta paljon julkisuutta saanutta tapahtumaa yhdisti ja edelsi kuitenkin huikea kulissien takainen peli, armoton ajojahti niin Lähi-idässä, Libyassa kuin Singaporessa ja Malesiassakin.

Syvälle erämaahan kaakkoiseen Libyaan, Kufran keidasalueelle, on rakennettu hämmästyttävästi skorpionia muistuttavaan muotoon sarja keinokastelualtaita. Tarkimmatkaan satelliitit eivät ole kyenneet kuvaamaan, mitä niiden alle on kätketty. Israelin salaisten erikoisjoukkojen, huipputekniikan ja vakoilusatelliittien yhteistyö paljastaa Lähi-idän vaarallisimpien terroristien SCORPION-suunnitelman, jonka toteutuminen merkitsisi joukkotuhoa ja koko Lähi-idän suistumista sotaan.

Tässä trillerissä fakta ja fiktio yhdistyvät tavalla, joka saa lukijan kysymään, olisiko kaikki sittenkin voinut tapahtua näin?

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 2005 Sidottu 432 s.
ISBN 951-98817-9-4
Ovh. 20,00 €

Tilaa

Jaakobin AHDISTUS
Harmagedonin jatko-osa – Raamatun profetiat niin uskonnollisesta kuin maallisestakin näkökulmasta.
Pekka Sartola

Israel on Jumalan suunnitelmien aikakello. Tänään tuo pieni kansakunta on maailman silmien edessä osoittamassa mitä aikaa nyt elämme. Raamatun profetiat ovat ennalta kirjoitettua historiaa ja niiden merkit ovat nähtävissä.

Tämän kirjan tarkoitus on tuoda esiin ajankohtaisten tapahtumien taustoja ja todellista luonnetta. Maailma, miten suhtaudut tänään Israeliin? Kirjailija käsittelee tässä teoksessa mm. seuraavia asiakokonaisuuksia:

 • Israel Jumalan suunnitelmassa.
 • Israel ja seurakunta.
 • Jaakobin ahdistus tänään.
 • Turva-aita vai uusi Berliinin muuri?
 • Gaza ja Rafahin tunnelit.
 • Oppi kahdesta liitosta ja korvausteologia.
 • Islam vastaan Raamattu.
 • Kolmas temppeli – milloin?
 • Palestiina, faktoja ja myyttejä.
 • Euroopan Unioni, Raamattu ja Israel.
 • Kolmas maailmansota, milloin?
 • Aabraham ja Melkisedek.
 • Kutka surmasivat Jeesus Nasaretilaisen?
 • Jaakob ja Eesau jälleen vastakkain.
 • Koraani – totta vai tarua?
 • Googin sota.
 • Jaakobin suuri ahdistus.
 • Jaakobin ahdistus päättyy.

Runsas ja ainutlaatuisen puhutteleva kuvaosasto teoksen lopussa avaa lukijalle uusia näkökulmia niin ajankohtaisiin tapahtumiin kuin vaikkapa tulevan temppelihankkeen materiaaliin ja suunnitelmiin.

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Otavan Kirjapaino, Keuruu 2004 Sidottu 384 s.
ISBN 951-98817-5-1
Ovh. 20,00 €

Tilaa

Al Aqsa
– Jännitysnäytelmä Lähi-Idästä
Pekka Sartola

Saddam Husseinin epätoivoiset suunnitelmat, yritys suistaa maailma kriisiin ja välttää edessä oleva sota ja Irakin miehitys!

Mitä tapahtuu kun maailman vaarallisimmat terroristit saavat tehtäväkseen räjäyttää Al Aqsan moskeijan ja vierittää syyn siitä Israelin niskoille? Huikea kilpajuoksu aikaa vastaan alkaa, kun öljytankkeriin sijoitettu pommi aiotaan laukaista Suezin kanavassa, ja samalla suistaa maailma uuteen öljykriisiin.

Tapahtumat liikkuvat vauhdikkaasti ja asiantuntevasti niin Irakissa, Libanonissa, Israelissa, Siinailla kuin Euroopassakin. Kirjailija vyöryttää – tunnusomaiseen tyyliinsä – jälleen esiin pimennossa olleita asioita, fiktioita ja taustatietoja.
– Keitä ovat Imad Mughniyeh – Jemal Sema Dana ja Abu Nidal?
– Mitä ovat Rafahin tunnelit? – Temppelivuoreen kätketty salaisuus?
– Miksi Libanonin vaarallisin mies, Elie Hobeika kuoli?
– Kuka on David Ronin? Vastaukset tulevat yllättämään.

Israelin tiedustelupalvelun salaiset agentit asetetaan mahdottomalta näyttävien haasteiden eteen. Vain muutama tunti erottaa Lähi-Idän uudesta sodasta ja maailmanlaajuisesta kriisistä.

Al Aqsa on kirjailijan uusin aluevaltaus. Toimintaa, fiktiota ja faktaa. Hän laittaa peliin kaiken asiantuntemuksensa Lähi-idästä, ja tuloksena on vertaistaan hakeva lukuelämys. Todellisuuden ja mielikuvituksen raja tuodaan sellaiselle tasolle, että lukija joutuu väistämättä kysymään itseltään – onko se sittenkin voinut olla totta?

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Otavan Kirjapaino, Keuruu 2004 Sidottu 368 s.
ISBN 951-98817-3-5
Ovh. 20,00 €

Tilaa

Totuutena VALHE
(Tähtäimessä Israel ja Harmagedon saavat jatkoa)
Pekka Sartola

Antisemitismin HISTORIAA ja TÄTÄ PÄIVÄÄ – runsaasti kuvitettuna! Eikö juutalaisia ole koskaan vainottu? Juutalaisvastaisuuden vuosisadat ja natsien hirmuteot ovat saaneet uudet kasvot ja uuden ilmeen. Se minkä ihmiskunta luuli jo 60 vuotta sitten haudanneensa sodan raunioihin ja Auschwitz-Birkenaun tuhkakasoihin onkin nyt nousemassa jälleen esiin. Tässä kirjassa poistetaan peite totuuden nimessä julistetun valheen yltä.

Se mistä media tänään vaikenee – tämä kirja tuo valoon kaunistelematta. Runsas kuvitus, dokumentit, kartat ja piirrokset tuovat lukijan silmien eteen juutalaisvastaisuuden kuvan kaikessa kauheudessaan. Totuutena VALHE puhuttaa ennennäkemättömällä suoruudellaan. Teoksessa kymmeniä mustavalkokuvia ja 32 nelivärisivua sisältäen mm. arabilehdissä julkaistuja antisemitistisiä piirroksia aivan viime kuukausiltakin.

Teos tarkastelee juutalaisvastaisuuden historiallista totuutta sekä uutta totuuden nimellä kulkevaa valhetta, että Holokausti olisikin vain keksitty myytti ja kansanmurhat mielikuvituksen tuotetta. Mitä on antisemitismi tai antijudaismi? Kuka tai mikä lopultakin on kaiken sen takana? Juutalaisvastaisuus antiikin aikana – Euroopassa keskiajalla – Venäjällä tsaarien aikana – natsivallan aikana ja mitä se on tänään sekä arabimaissa että ns. sivistyneissä länsimaissakin. Nyt myös mukana – kuuden vuosikymmenen jälkeen – Siionin Vanhinten Pöytäkirjat, ideologisten väärennöksien klassikko täydellisenä koosteena. Kokonaisuudesta muodostuu kuva joka pelottaa, haastaa mutta antaa myös toivoa.

Totuutena VALHE käsittelee muun muassa seuraavia aiheita: Rotuteoriat, Ristiretket, Musta surma, Inkvisition aika, Pogromit, Siionin Vanhinten Pöytäkirjat, Natsivallan aika, Tuntematon Holokausti, Antijudaismi tänään, Aseina islam ja Koraani, Pakolaiset – antisemitismin uhrit, Oppiaineena antisionismi, Ajankohtainen Lähi-itä ym.

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä Sidottu 416 s.
ISBN 951-98817-4-3
Ovh. 20,00 €

Tilaa
Harmagedon
(Tähtäimessä Israel -kirjan odotettu jatko-osa)
Pekka Sartola

TUHON vai TOIVON päivä? Israel ja Lähi-itä ovat jatkuvasti maailman mielenkiinnon ytimessä. Olemmeko nyt kulkemassa huimaa vauhtia kohti niitä tapahtumia joihin Raamatussa viitataan ja joiden päätepisteessä on paikka Jisreelin tasangon laidalla nimeltään Har Megiddo – Megiddon kukkula?

Eskatologia – oppi lopun ajoista – on kiinnostanut ihmiskuntaa niin kauan kuin se on ollut olemassakin. Mitä tämän jälkeen? Milloin nämä asiat alkavat tapahtua? Mitkä ovat niihin viittaavat merkit? Nämä ja monet muut kysymykset askarruttivat jo opetuslapsia kuten olivat askarruttaneet monia heitä edeltäviä sukupolviakin. Hyvin usein ajatellaan että koko oppi lopun ajoista keskittyy vain ja ainoastaan Raamatun viimeiseen – eli Ilmestyskirjaan. Tosiasiassa hyvin suuri osa VT:a puhuu samoista asioista vaikkakin lähestyen niitä usein toisesta näkökulmasta. Tästä syystä monelta jääkin helposti huomaamatta Israelin, Jumalan omaisuuskansan kohtaloiden tiivis kytkeytyminen juuri lopun aikojenkin tapahtumiin ja aikatauluihin. Israel onkin juuri tässä mielessä ajan kello, ihmiskunnan omatunto ja sen mittari. Tässä teoksessa kirjailija valottaa näitäkin kytkentöjä, niin seurakunnan kuin Israelinkin osalta. Lukija havaitsee selkeän johdonmukaisen linjan, punaisen langan, aivan Raamatun alkulehdiltä sen viimeisille sivuille johdattavan tuntemaan Jumalan suurta suunnitelmaa niin muuta ihmiskuntaa kuin Hänen omaisuuskansaansakin kohtaan. Myös tässä kirjassa esiintyy useita fiktioita – kuvitteellisia tapahtumia ja tapahtumasarjoja joilla kirjailija pyrkii tuomaan esiin mahdollisuuden – että näinkin se voisi tapahtua.

Sisällysluettelossa mm. Israel, kansakuntien omatunto, …sen tähden että Aabraham…, Valittu kansa , Aikain merkkejä te ette ymmärrä, Daniel, lopun ajan profeetta, Eksyttäjien aika, Red Mercury – pahin painajainen?, Antikristillinen aika, Goog kokoaa joukkojaan, Islam vastaan maailma, Temppelivuoren salaisuudet, Idän kuninkaat, Ydinsodan varjossa, Uusi Holocaust, ...siihen paikkaan joka hepreaksi on Harmagedon... ym. ym.

Teoksen sisältö jakaantuu kolmeen erilliseen osaan jotka ovat kuitenkin selkeästi yhteydessä toisiinsa. Historia – nykyaika – tulevaisuus. Keskelle jäävässä osassa kirjailija selvittää tämän päivän asetelmia, sekä sotilaallisia, poliittisiakin että aseistuksen osalta. Syyskuun 2001 isku New Yorkiin, samoin kuin kevään 2002 intifadan eri taustatekijät niin Jeninin kuin Ramallahinkin osalta saavat aiheellista huomiota osakseen. Kaikki ei ehkä sittenkään ole aina sitä miltä se näyttää.

Teoksen sivuilla on huomattavasti milloinkaan aikaisemmin suomeksi julkaisematonta aineistoa ja kirjailija väittääkin hyvin haastavasti, että ”tällaista lopun aikoja käsittelevää kirjaa et ole milloinkaan aikaisemmin lukenut.”

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 2002 Sidottu 352 s.
ISBN 951-98817-1-9
Painos loppu!Tähtäimessä ISRAEL
Pekka Sartola

AJANKOHTAINEN vai HISTORIALLINEN – molempia! Israel, PLO & Co, Hamas, Fedayeenit, Lähi-Itä, Hizbollah, Jihad, Osama Bin Laden... Nimiä jotka ovat otsikoissa ja teoissa, pommi-iskut, terrorismi, intifada, ydinaseet. Tässä laajuudessa ei tällaista teosta ole milloinkaan julkaistu suomeksi.

Miksi USA:han iskettiin? Siksikö että he ovat amerikkalaisia vai siksi että USA tukee Israelia? Mitä islam todella ajattelee Israelista, USA:sta ja ylipäänsä kaikista muista ei-islamilaisista? Miksi muslimi on valmis uhraamaan henkensä hymyssä suin? Siksikö vain että PLO maksaa korvausta jokaiselle itsemurhaiskun tehneen perheelle? Näistä ja lukemattomista muista hätkähdyttävän ajankohtaisista asioista voit lukea kirjasta Tähtäimessä ISRAEL.

Sisällysluettelossa mm:
Kenelle kuuluu Palestiina?, Jerusalem – kenen kaupunki?, Temppelivuori – totta ja tarua, Mossad – salaisista salaisin, Islamin massiivinen uhka Koraanin Allah vai Raamatun Jumala?, Ydinasekerho, Kauhun tasapaino Tuleeko lopullinen rauha?, Antisemitismi aseena, Pahimmat terrori-iskut Israelin Erikoisjoukot ym. ym. ym…

Erityistä huomiota kirjailija on kiinnittänyt niihin usein pimennossa olleisiin taustatekijöihin ja yksittäisiin tapahtumiin, jotka ovat olleet vuosikymmenten aikana johtamassa kriiseihin ja laukaisemassa vastaiskuja. Ajankohtaisuudessaan tämä teos on vailla vertaansa.

Lähes kaikki merkittävimmät terroristijärjestöt, niitä tukevat valtiot sekä niiden suorittamat pahimmat iskut on selvitetty, samoin Israelin terrorismin vastaiset- ja tiedustelujärjestöt, Mossad, Aman, Shin Beth sekä erikoisjoukot. Selityksiä ja lyhenteitä -osasto on omaa luokkaansa oleva tutkijan aarreaitta. Ensimmäistä kertaa selvitetään myös Israelin oma ydinaseohjelma koko laajuudessaan, sen historiallinen kehitys ja tämänhetkinen valmius. Samoin lähes kaikkien Lähi-Itään tavalla tai toisella sidoksissa olevien eri valtioiden valmiudet käyttää ydin- ja muita joukkotuhoaseita.

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki / Pekka Sartola
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 2001 1. painos, sidottu 384 s.
ISBN 951-98817-0-0
Painos loppu!Rukous
Timo Kallioniemi&Matti Malmivaara

Puhutteleva teos rukouksen voimasta ihmisen elämässä. Kirjoittajien omakohtainen rukouselämä peilautuu Raamatun opetukseen rukoilemisesta.

Tällaista kirjaa rukouksesta ei ole milloinkaan aikaisemmin kirjoitettu. Tekijöiden omakohtaisen kokemuksen ja kypsyyden tuloksena on syntynyt koskettava, opettava ja puhutteleva teos joka johtaa lukijansa tuntemaan rukouksen voiman, tarkoituksen ja sanoman kristityn elämässä. Miten Vanhan Testamentin patriarkat rukoilivat – miten profeetat rukoilivat – miten apostolit rukoilivat ja mitä Vapahtajamme itse opetti rukoilemisesta. Tämä kirja kuuluu jokaisen kristityn lukemistoon.

Timo Kallioniemi. Pitkän sotilasuran loppuvuodet hän palveli YK:n rauhanturvatehtävissä Golanilla Israelissa ja jäi eläkkeelle v.1993 majurina. Golanin aikoina hänen oma rukouselämänsä koki heräämisen ja siellä syntyi myös päätös pukea sanoiksi ne kokemukset ja ajatukset joita raamatullinen rukous oli hänen omassa elämässään nostanut esille. Jo vuonna 1975 Timossa todettiin MS-tauti joka on jo vienyt hänet pyörätuoliin mutta ei ole vienyt hänen rakkauttaan rukoukseen ja on sitä kautta saanut syventää miehen hengellistä elämää ja uskoa iankaikkisen elämän antajaan.

Matti Malmivaara. Tunnettua Malmbergin – Malmivaaran pappissukua jo kuudennessa polvessa. Toimii Helsingin Roihuvuoren seurakunnan kirkkoherrana. Rukous on hänen suvussaan ja perheessään ollut itsestäänselvyys, kantava voima ja yhteydenpitoväline Kaikkivaltiaaseen Jumalaan ja se on myös antanut voimaa ja vahvistanut uskoa niin elämän arjen keskellä kuin palvelutehtävässäkin.

Kannen suunnittelu: Iiris Kallunki
Kannen Maalaus: N. Silverberg
Graafinen asu ja taitto: Iiris Kallunki
Paino ja sidonta: Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 2002 Sidottu 240 s.
ISBN 951-98817-2-7
Painos loppu!

 

Peto
Peter Jablonsky

Antikristus. Kuka hän on? Milloin hän astuu esiin? Mikä on pedon merkki? Kutka sen ottavat? Mikä on luku 666? Kysymyksiä joihin kristikunta etsii vastauksia.

Tämä raportti antikristuksesta on hätkähdyttävä raamatullinen dokumentti aikamme puhutuimmasta aiheesta. Kirjoittaja on tavoittanut oleellisimman faktan ja yhdistänyt sen hyvin todenmukaisen tuntuiseen fiktioon. Harvinaisen eläväksi tämän teoksen tekee alkukielen tekstien käyttäminen, ja vertailuja voi jokainen itse suorittaa oman käännöksensä kanssa. Kaikesta kuultaa läpi syvällinen Raamatun tuntemus ja perehtyminen aiheeseen. Kirja suorastaan vangitsee lukijan mielenkiinnon herpaantumattomalla otteella.

Painopaikka: Fendica Oy, Turku 1998
ISBN 951-97963-0-4
Painos loppu!

Apokalypsis
Peter Jablonsky

Apokalypsis. Tämä kreikankielinen sana on saanut lähes mystisiä tulkintoja ja herättänyt jopa kauhunsekaisia mielikuvia ja olettamuksia tulevaisuudesta. Se tarkoittaa kuitenkin paljastumista, julkitulemista ja ilmestymistä. Siksi se onkin mitä sopivin nimi tälle teokselle, joka paljastaa suuria salaisuuksia.

Raamattu puhuu paljon erilaisista salaisuuksista. Sellaisista joita vanhan testamentin puolella ei osattu kuvitellakaan mahdollisiksi mutta jotka Paavalille ja Johannekselle lähinnä seurakuntaa ja sen lopun ajan tapahtumia koskevina.

Tässä toisessa kirjassaan kirjailija valottaa seurakunnan lopunajan kohtaloita tavalla joka ei tule jättämään yhtään lukijaansa kylmäksi. Perusperiaatteenaan ehdoton Raamattu-uskollisuus ja runsas alkukielen tekstilähteiden käyttö luovat aivan uusia näkökulmia kun hän valottaa ihmiskunnan historian lähestyviä päätepisteitä. Samalla lukija saa selkeän ja johdonmukaisen kuvan Jumalan suunnitelmasta ihmiskuntaa varten eri ajanjaksoina. Omaisuuskansan ja seurakunnan yhteneväisyydet ja erilaisuudet tulevat käsitellyksi loogisella ja johdonmukaisella tavalla.

Nyt etsitään vastauksia kysymyksiin joita ei juuri uskalleta esittääkään. Mitä merkitsee Pyhän Hengen pilkka? Mikä on pakanoiden täysi luku? Mikä on luopioiden täysi luku? Mikä on seurakunnan salaisuus? Mitä Kristuksen tuomioistuimessa tapahtuu? Mitä kaikkea pitää sisällään ensimmäinen ylösnousemus? Ensimmäinen tuomio. Viimeinen tuomio. Elämän kirja ja monet kymmenet raamatulliset käsitteet ja vähälle huomiolle jääneet arat kysymykset saavat opillisesti luotettavat ja johdonmukaiset vastaukset.

Painopaikka: Fendica Oy, Turku 1998
ISBN 951-97963-1-2
Painos loppu!